Hospitalet de Llobregat, Fortuny 9
933 34 97 30
info@clinicabroch.com

Traumatismo en diente permanente inmaduro (niño de 9 años)

Traumatismo en diente permanente inmaduro (niño de 9 años)

Cas clínic Dra.Gema Lara (endodoncista i estètica):

Quan es produeix un traumatisme en una dent permanent jove, és important veure si la dent té formada completament l’arrel o no.

La formació completa de l’arrel, el tancament apical complet, se sol produir entre els 2 i els 5 anys després de l’erupció.

Si la dent té formada íntegrament l’arrel, i necessita que se li realitzi tractament endodòntic, ja sigui per pulpitis irreversible (inflamació) o necrosi (infecció), es realitzarà un tractament endodòntic habitual.
Si la dent no té formada íntegrament l’arrel, i presenta exposició pulpar (del nervi) gran, el traumatisme ha estat fa més de 24 hores, i hi ha pulpitis irreversible o necrosi pulpar, el tractament d’elecció és l’apicoformació.
En el cas clínic que presentem, el pacient a l’hora de patir el traumatisme tenia 7 anys, l’arrel no estava formada al complet, però presentava vitalitat polpar conservada (nervi sa). Se li va reposar el fragment fracturat i se li van fer visites de control periòdiques per veure l’evolució de la vitalitat de la polpa. Després de tornar a perdre el fragment, va anar a la consulta, ja amb necrosi pulpar (infecció) i abscés apical agut.

Es va fer el tractament d’apicoformació. Es va procedir a administrar anestèsia infiltrativa amb lidocaïna el 2% amb vasoconstrictor. Realitzem aïllament absolut amb dic de goma. Es va eliminar tota la polpa (nervi), en aquest cas necrosada, i es va desinfectar el conducte radicular amb irrigació. Es van assecar els conductes amb puntes de paper i es va col·locar una medicació intraconducte (hidròxid de calci + iodoform) durant 15 dies.
També es va receptar antibiòtic durant 1 setmana.


A la següent visita, després dels 15 dies, es va realitzar l’apicoformació amb Mineral Triòxid Agregat (MTA). (Anestesiant i realitzant aïllament absolut com a la visita anterior). Es va eliminar la medicació que vam posar a la visita anterior, es va irrigar, es va assecar, i es va anar col·locant el MTA verificant amb radiografies la col·locació correcta. S’hi va col·locar un cotó i un material d’obturació provisional. (L’MTA s’endureix en presència d’humitat).

A la següent visita, es va finalitzar el tractament, col·locant en aquest cas un pal de fibra de vidre i composite:Passat un mes es va realitzar visita de control:

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.