Hospitalet de Llobregat, Fortuny 9
933 34 97 30
info@clinicabroch.com

Ortodòncia

Especialitat de l’odontologia que corregeix les dents i els ossos que no estan ben posicionats i que ocasionen la maloclusió.

 

Brackets la sonrisa que nos sale cara | Centro Mujer

Els tractaments d’ortodòncia es divideixen en dues parts, removibles i fixos i solen durar de 12 a 24-30 mesos, depenent de la gravetat de la maloclusió. Les molèsties solen ser lleugeres i després de cada visita poden durar un màxim de 48 hores.

L’interval entre cada visita és normalment d’un mes. L’edat ideal per iniciar un tractament ortodòntic és entre els 8 anys i l’adolescència, quan l’os encara està en creixement, ja que s’obtindran millors resultats.

Amb les tècniques actuals, els tractaments en adults també solen donar excel·lents resultats. Si el tractament va finalitzar correctament, la millora i els resultats són en un alt percentatge de vegades permanents. Però les dents algunes vegades tendeixen a tornar a la seva posició original i per això es fan servir diversos tipus de retenció fixa o removible.

Tipus de Ortodòncia

Ortodòncia Invisible (Invisalign)

Què és l’INVISALIGN? Invisalign és la forma pràcticament invisible de corregir les dents i aconseguir el somriure desitjat. Mitjançant l’ús de tecnologia d’imatges digitals 3D, es fa una representació de tot el pla de tractament en funció de la prescripció de l’ortodoncista, des de la posició inicial de les dents fins a la posició final desitjada.

 

A partir d’aquí, es fabrica a mida de les dents, una sèrie d’alineadors transparents per moure les dents a poc a poc. Els alineadors es porten durant unes dues setmanes abans de reemplaçar-los pels següents de la sèrie, i mouen les dents gradualment fins a arribar a la posició final desitjada.

 

INFORMACIÓ BÀSICA DEL TRACTAMENT AMB INVISALIGN

• El temps de tractament Invisalign el determinarà el vostre ortodoncista en funció de les vostres necessitats.
• Els alineadors Invisalign són transparents. Ningú notarà que els porta llocs, Invisalign s’adapta sense problemes al seu estil de vida ia la seva relació diària amb els altres.
• Els alineadors són extraïbles. A diferència del que passa amb els aparells fixos metàl·lics, gaudirà de la flexibilitat de menjar i beure el que vulgui durant el tractament només treure’ls.
• També es poden treure els aligners per raspallar-se les dents i utilitzar fil dental com faria normalment per mantenir una higiene bucal adequada.
• A diferència dels aparells fixos tradicionals, no hi ha brackets metàl·lics ni filferros. Això significa que, en la majoria dels casos, ha de passar menys temps a la consulta de l’ortodoncista perquè se li facin ajustaments necessaris durant el tractament i les urgències per mal adaptació dels aparells es redueixen pràcticament íntegrament.
• Els alineadors invisibles estan fets d’un material termoplàstic d’ús mèdic d’alta resistència, desenvolupat exclusivament per al sistema Invisalign. Els aligners es fabriquen a la seva mida i s’ajusten perfectament a les dents.
• El temps necessari per completar el tractament varia segons la persona i la complexitat del problema dental. Com qualsevol altre tractament d’ortodòncia.

 

TIPUS DE MALOCLUSIONS QUE ES PODEN SOLUCIONAR AMB INVISALIGN

L’apinyament de les dents es produeix quan no hi ha prou espai a la mandibular/maxil·lar per albergar totes les dents amb normalitat.

Les dents excessivament separades apareixen quan hi ha massa espai a la mandibular o el maxil·lar.

La mossegada creuada passa quan les mandíbules superior i inferior no estan ben alineades. En general, això provoca que hi hagi una o diverses dents superiors que mosseguen sobre l’interior de les dents inferiors, podent passar tant a la part frontal de la boca com a la lateral.

La sobremossegada apareix quan les dents superiors se solapen significativament sobre les dents inferiors.

La protrusió passa quan les dents inferiors sobresurten per sobre de les dents frontals superiors. Normalment, està causada per un desenvolupament insuficient de la maxil·lar superior, un hiperdesenvolupament de la mandíbula inferior o ambdues coses.

La seva confiança, el seu aspecte., la seva vida…amb Invisalign, aconseguir el somriure que sempre va somiar no ha de ser una odissea.
De fet, gairebé no interfereix amb la seva vida quotidiana i és molt còmode de fer servir.

Ortodòncia Funcional

Aparells removibles (treure i posar) que actuen en etapes primerenques de creixement, quan aquest, encara no s’ha acabat.

ortdon3b

Ortodòncia Fixa

És el tractament més comú per a joves i adults. Són brackets que van adherits a cada dent i actuen juntament amb filferros per solucionar les maloclusions. L’activació d’aquests aparells el realitza el professional a la clínica dental, cada mes, durant tot el tractament.

Existèixen diferents tipus de brackets:

Brackets metàl·lics convencionals que s’uneixen als filferros mitjançant lligadures:

Brackets metàl·lics d’autolligat que s’uneixen als filferros sense necessitat de lligadures:

Brackets estètics convencionals, del mateix color de les dents:

Brackets estètics autolligables, del mateix color dental que van units als fils d’aram si necessitat de lligadures:

Dins de l’ortodòncia fixa, hi ha l’ortodòncia lingual, que utilitza un sistema de brackets similar al convencional però per a usar-se per la part interna de les dents.

Retenció

En finalitzar el tractament és recomanable utilitzar aparells durant un temps perllongat, per mantenir les dents a la posició que han quedat.

Existèixen diferents tipus:

 

Removibles, per utilitzar durant períodes de temps,

ja sigui el dia o nit

 

Fixos, filferro que va adherit a la part interna de les dents i que romandrà a la boca del pacient.

Dra. Carolina Barragán Muñoz
Odontòloga i Ortodoncista
COEC : 4854

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.