Hospitalet de Llobregat, Fortuny 9
933 34 97 30
info@clinicabroch.com

Cirugia i Implants

Els implants són cilindres de titani que substitueixen l’arrel d’una dent natural que s’ha perdut.
Sobre ells es col·locarà la pròtesi i per això ens permeten reemplaçar la peça natural per una peça artificial d’excel·lent funcionalitat i estètica.
De manera que l’objectiu dels implants és d’una banda funcional (permet recuperar la funció masticatòria) i de l’altra estètica (oferint un aspecte tan natural com sigui possible de les dents substituïdes).

L’implant s’uneix a l’os per un procés anomenat osteointegració, mitjançant el qual s’estableix una connexió directa entre l’os i l’implant.Quan s’ha produït l’osteointegració, l’implant es troba fermament unit a l’os i pot suportar la pròtesi.
La unió mitjançant l’osteointegració és molt estable en el temps, per això aquests tractaments ofereixen resultats satisfactoris que es gaudeixen durant molts anys.

Com que l’implant dental s’ancora a l’os maxil·lar o mandibular, cal que el pacient disposi d’os suficient perquè un implant dental s’integri amb èxit.
De vegades, cal fer tècniques de cirurgia avançada com l’empelt ossi o l’elevació de si.
Clínica Broch Dental té l´equip d´especialistes adequats per cobrir qualsevol d´aquestes necessitats.

 

Per tot això, optem per la col·locació dimplants dentals quan es pretén reposar dents amb estabilitat similar o fins i tot superior a la dels naturals perduts, evitant utilitzar dents adjacents; Rehabilitar la boca funcionalment i estèticament amb qualitat i precisió; Obtenir un ancoratge per a les pròtesis dentals mòbils, aportant l’estabilitat necessària per donar confort i seguretat, com si fossin pròtesis fixes; I aconseguir que l’os dels maxil·lars mantingui la seva funció i evitar així el deteriorament dels teixits i l’aspecte de cara envellida per formació de plecs i arrugues.

La cirurgia de col·locació d‟un implant dental consisteix en una intervenció de poc més de 30 minuts (depenent del cas) i habitualment s‟utilitza anestèsia local.
El postoperatori suposa en la majoria dels casos molèsties que duren uns dies i que es manegen perfectament amb la medicació i les instruccions postoperatòries que donem a la clínica.
És molt important mantenir una higiene curosa i seguir les indicacions dels professionals després de la cirurgia.

 

En pacients que tenen fòbia al dentista es pot administrar sedació conscient, realitzada i monitoritzada en tot moment per un anestesista.
Després de l’extracció dental i la col·locació dels implants, el pacient mai no ha d’anar sense dents. Es poden col·locar pròtesis provisionals al mateix moment de l’extracció i de la col·locació d’implants.
Les pròtesis definitiva es col·loca després d’uns dos o tres mesos d’espera un cop feta la cirurgia. Implants que han requerit tècniques quirúrgiques avançades poden requerir un temps d’oseointegració de fins a sis mesos.

Els implants es poden col·locar als joves una vegada completat el creixement. En adults no hi ha contraindicació per raó de l’edat. No hi ha una edat màxima per col·locar implants dentals. L’única limitació rau a l’estat de salut de la persona.
De fet, hi ha molt poques contraindicacions absolutes, entre les quals destaquen malalties greus que alteren el metabolisme de l’os, infeccions específiques, tumors malignes o radioteràpia en dosi alta.
És molt important aclarir que els implants no provoquen rebuig a l’organisme, només pot fracassar l’oseointegració (2% dels implants).
El nostre equip us indicarà les proves necessàries per verificar que la vostra salut general permet efectuar un tractament amb implants.

 

En fumadors els implants dentals responen pitjor. Per això es recomana no fumar. El tabac perjudica la cicatrització i els processos reparatius després de la cirurgia i dificulta el manteniment de la salut dels implants a llarg termini, i compromet la durada del tractament.
Si sou fumador ha de ser conscient d’aquests riscos i comentar-ho amb el nostre equip abans de començar un tractament amb implants.

A la nostra clínica dental, tenim un èxit elevat d’osteointegració.
En cas de no obtenir-se una bona integració (establert en un 1,5% dels casos), es pot procedir a fer l’implant novament deixant transcórrer un període de temps.
Per al manteniment dels implants dentals és important seguir les pautes d’higiene que us indicarem i realitzar revisions al nostre centre cada 6 mesos

Elevacio de Seno

Alguns pacients no presenten estructura òssia en quantitat i qualitat suficients per col·locar implants.
Al maxil·lar superior aquesta situació és més greu a la zona del sinus maxil·lar, en la qual és freqüent trobar una altura d’os insuficient per albergar implants dentals.
Davant d’aquesta situació, la col·locació d’implants pot ser viable mitjançant l’elevació del sinus maxil·lar.

L’elevació de sinus maxil·lar és una cirurgia en què s’augmenta l’alçada d’os del maxil·lar superior a nivell de molars i premolars, cosa que li permet fer un tractament d’implantologia on abans no es podia per falta d’os. S’hi afegeix l’os sintètic entre el terra del maxil·lar i la membrana de sinusal que es mou cap amunt per tal de fer espai per a l’os que es regenerarà i permetrà fixar els implants de titani.
L’elevació de sinus maxil·lar és una de les tècniques quirúrgiques d’implantologia més versàtils per permetre la col·locació d’implants dentals. S’utilitza quan no hi ha prou alçada òssia al maxil·lar superior per col·locar un implant dental.


La cirurgia d’elevació de sinus és una tècnica de cirurgia avançada que presenta un èxit elevat a la nostra clínica. És important que seguiu les pautes pre i postoperatòries que us indicarà l’equip de cirurgia de Clínica Broch Dental.

 

Dra. Mª Jose Adserias
COEC: 4048

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.