Hospitalet de Llobregat, Fortuny 9
933 34 97 30
info@clinicabroch.com

EXTRACCION MUELAS DEL JUICIO

EXTRACCION MUELAS DEL JUICIO

L’extracció quirúrgica dels tercers molars o carenes és la intervenció quirúrgica més freqüent de les que es realitza a la cavitat bucal.

 

L’erupció del tercer molar es produeix a l’inici de l’edat adulta, entre els 18 i 25 anys, per aquest motiu se l’anomena queixal del seny, molar del seny o cordal.

 

Habitualment un pacient adult compta amb quatre carenes, però també és possible tenir-ne absència (agènesia). Això s’ha de considerar com una disminució de la seva pontencial vital, és a dir, que el cordal podria considerar-se com un òrgan vestigial sense propòsit o funció.

 

Moltes vegades, en tractar-se de l’última dent que erupciona a la cavitat oral unida a la manca d’espai, que s’ha anat disminuint al llarg de l’evolució humana, ocasiona la retenció o inclusió de les carenes.

 

Encara que de vegades els carenes o queixals del judici poden romandre asimptomàtics, altres vegades poden originar problemes per al pacient i es requereixi de la seva extracció.

 

La clínica més comuna dels cordals sol ser:

 

  • Dolor i infecció
  • Granuloma o quist associat
  • Ulceració a la mucosa o llengua
  • Càries o mal al molar adjacent

 

Per al diagnòstic de les teves carenes farem una valoració amb un examen clínics i estudi radiològic per valorar la posició del tercer molar i les estructures que l’envolten i determinar si cal la seva extracció que la podrem fer sota anestèsia local o sedació conscient.

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.