Hospitalet de Llobregat, Fortuny 9
933 34 97 30
info@clinicabroch.com

TRATAMIENTO DE UN MUCOCELE

TRATAMIENTO DE UN MUCOCELE

El mucocele és un quist mucós de retenció salival de caràcter benigne. Afecta les glàndules salivals menors, sent la seva localització més freqüent el llavi inferior. Es manifesta com una petita formació arrodonida, de consistència tova i de color normal a blavós depenent de la profunditat que es trobe.

 

Hi ha 2 tipus de mucocele

  • Mucocel per extravasació resultants del trencament del conducte de la glàndula salival amb vessament de mucina sobre el teixit tou del voltant. El quist d’extravasació no té revestiment epitelial i està format per un acúmul de moc envoltat de teixit de granulació.
  •   Mucocel per retenció que causen obstrucció del conducte glandular resultant, una disminució o fins i tot absència de secreció glandular. El quist de retenció té un revestiment epitelial.

 

Quins factors poden influir en la seva aparició?

La seva aparició es deu moltes vegades a microtraumes de repetició com l’hàbit de mossegada o un trauma, en els mucocels per extravasació. I l’obstrucció dels conductes de les glàndules salivals per retenció de flux salival en el cas dels mucocels per retenció.

 

Quin és el tractament?

De vegades els mucocels acaben reabsorbint-se i desapareixent amb el temps. O es buiden parcialment i es tornen a formar a causa de l’acumulació de nou fluid donant lloc a inflor recurrents. En aquests casos, quan és recurrent i no desapareix, el tractament és l’exèresi amb cirurgia i anestèsia local.

 

Cas d’una pacient amb mucocele al llavi inferior per mossegar-se el llavi repetidament. Es va procedir a l’exèresi-biòpsia i posterior estudi anatomopatològic.

Dra. Marta López

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.